الکترو اسپینینگ (برق ر یسی) و به عبارتی استفاده از نیروی برق برای ریسندگی یکی از روش&zwnj های مهم و گسترده جهت تولید الیاف نانوساختار می&zwnj باشد. در این روش یک محلول پلیمری داخل سرنگ ریخته می&zwnj شود و در فاصله ۲۰ سانتی&zwnj متری از آن، صفحه&zwnj ای فلزی قرار می&zwnj گیرد؛ صفحه به زمین ثابت می&zwnj گردد و سرنگ روی پمپ قرار گرفته و سوزن آن به منبع تغذیه با ولتاژ بالا وصل می&zwnj شود، محلول با دبی پایین به سمت سر سرنگ رفته و هنگامیکه، ولتاژ بین ۳۰-۵ کیلووات اعمال می&zwnj شود، قطره به&zwnj صورت جت در آمده، در طول مسیر کشیده می&zwnj شود و پس از تبخیر شدن حلال به صفحه فلزی برخورد می&zwnj کند و سپس به صورت الیاف نانوساختار از صفحه فلزی جمع&zwnj آوری می&zwnj شوند.
الیاف نانو ساختار در تمامی علوم و زمینه ها کاربردهای فراوانی دارد مثلاالیاف نانوساختار در فیلتراسیون، نانوکاتالیست&zwnj ها و در مهندسی بافت به&zwnj عنوان داربست برای رشد سلول مورد استفاده قرار می&zwnj گیرندکه در فصل های آینده به توضیح مفصل آنها می پردازیم.
پس از تولید نانوالیاف به روش معمول الکترواسپینینگ، پارامترهای مختلف فرایندی (ولتاژ، دبی محلول و. . .) ، محیطی (دما و رطوبت محیط) و محلول (رسانایی ویسکوزیته و. . .) را بر یکنواختی و قطر آنها بررسی می شودکه هدف، ایجاد شرایطی برای تولید الیاف با یکنواختی زیاد و قطر کم بوده و در این راستا اثر کشش سطحی و رسانایی الکتریکی محلول بر یکنواختی و قطر الیاف به&zwnj طور دقیق مورد مطالعه قرار می گیرد. نتایج حاکی از آن بود که رسانایی الکتریکی محلول اثر بسیار خوبی در یکنواختی الیاف دارد به&zwnj طوری&zwnj که &ldquo مثلا اضافه کردن نمک کلرید لیتیم به محلول پلی استایرن در حلال DMF یکنواختی الیاف تولیدی را تا حد قابل توجهی بالا می&zwnj برد، در عین حال قطر الیاف افزایش می&zwnj یابد که با توجه به یکنواختی بالا در محصول به دست آمده در عوض امکان استفاده از محلول با غلظت کمتر فراهم می&zwnj گردد. همچنین با کم کردن کشش سطحی تا حد مشخصی، یکنواختی محصول بالا می&zwnj رود&rdquo . هم&zwnj اکنون تحقیقات وسیعی در زمینه کاربرد این الیاف در مهندسی مواد در حال انجام است.
مشخصات مقاله:
عنوان کامل: الکترواسپینینگ(برق ریسی)
دسته:صنعت نساجی
فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش)